Godišnji servis klima uređaja

Da li imate “klimu” ?

Klima uređaji su dio našeg doma, poslovnog prostora pa i automobila, stoga ih je potrebno redovito održavati i čistiti kao što održavamo i ostale dijelove životnog prostora. Redovito i ispravno održavani klima uređaj omogućavaju nam da ugodno boravimo u prostoriji i posvetimo se našim aktivnostima.

Područja naše djelatnosti

Mjesta u kojima najčešće radimo i gdje možete sresti naše djelatnike

GRAD

NAŠICE

GRAD

ORAHOVICA

GRAD

DONJI MIHOLJAC


Zašto održavati klima uređaj?

Klima uređaj prvenstveno se održava kako bi se osigurala tehnička ispravnost uređaja, higijena zraka te uz to uštedjela energija. Neredovito servisirani uređaji imaju za posljedicu štetan utjecaj na vaše zdravlje i novčanik. Održavanje tehničke ispravnosti klima uređaja podrazumijeva provjeru ispravnosti rada dijelova uređaja kako bi isti pružio učinkovit rad. Neučinkovit rad uređaja (slabo hlađenje, slabo grijanje, buka, čudni zvukovi, …) prvenstveno su posljedica neispravnosti samog uređaja i prisutnosti objekata kojima nije mjestu u uređaju (lišće, prašina, …).

Tehnička ispravnost uređaja…

Provjeru tehničke ispravnosti uređaja, i eventualni popravak, može obavljati samo osoba koja je stručno obučena za održavanje klima uređaja. Nikad se nemojte upuštati sami u „servisiranje“ uređaja, jer isto zahtjeva poznavanja posebnih vještina i posjedovanje posebnih alata i uređaja.

Posebnu pozornost treba posvetiti redovitom čišćenju filtera jer se na njima zadržavaju čestice prašine, insekti, bakterije i ostali mikro organizmi. Zrak iz klima uređaja koji se neredovito čiste loše je kvalitete i često neugodnog mirisa.

Kada održavati klima uređaj?

Kako bi klima uređaj optimalno hladio i grijao, učinkovito trošio energiju, pritom i štedio, te služio pročišćavanju ustajalog zraka u zatvorenim prostorijama, potrebno ga je redovito održavati i servisirati. Samo redovitom brigom o klima uređajima, osiguravamo njihovu dugovječnost i optimalno funkcioniranje. Stoga redovito održavajte svoj klima uređaj.

Prije sezone

Najčešće klima uređaji rade u ljetnom razdoblju što znači da veći dio godine uređaj miruju. Tijekom mirovanja u uređaju se nakuplja prašina, a vrlo često uređaj ostaju neočišćen (filtri) od prethodne sezone. Stoga je vrlo važno, čak i obavezno, prije početka rada klima uređaja u novoj sezoni isti temeljito očistiti, te provjeriti tehničku ispravnost.

Tijekom sezone

Tijekom sezone hlađenja i grijanja, klima uređaj ne treba zanemariti. Redovito treba uklanjati prašinu i čistiti filtre unutarnje jedinice. Periodički treba dezinficirati unutarnju jedinicu kako bi se osigurala maksimalna kvalitete zraka, te dezinficirati drenažnu tavu. Vanjsku jedinicu treba pregledati i iz jedinice ukloniti granje, lišće i slične objekte koji mogu utjecati na rad uređaja. Vizualno provjerite da li su ventili vanjske jedinice „zaleđeni“ što je znak nedostatka rashladnog plina ili neispravnog rada uređaja. Ukoliko primijetite bilo kakve nepravilnosti u radu uređaja (slabo hlađenje, neprirodni šumovi i sl.) obavezno zovite ovlaštenog servisera.

Prije početka razdoblja korištenja klima uređaja, potrebno je napraviti sljedeće aktivnosti:

Pregled i čišćenje filtra
Pregled daljinskog upravljača
Pregled i čišćenje izmjenjivača topline
Dezinfekcija isparivača
Vizualni pregled nepropusnosti sistema
Kontrola isparavanja
Ispitivanje funkcionalnosti

Klima uređaje treba, najmanje jednom godišnje, servisirati i to prije sezone visokih temperatura. Na taj način, vaš klima uređaj, bit će pravovremeno pripremljen za rad.

Adresa

Vinogradska 9
31500 Našice
Hrvatska

Radno vrijeme

Pon. – Petak: 07:00 – 15:00
Subota: 08:00 – 12:00
Nedjelja: ne radimo

Kontakt

Telefon: 031 / 615 – 090
Email: servis@elkon-servis.hr